عکاسخونه

به عکاسخونه خوش آمدید...

عکاسخونه

به عکاسخونه خوش آمدید...

نکات مهمی که برای شروع عکاسی باید بدانیم

عکاسی در انگلیسی Photography خوانده می‌شود که از دو کلمه فتو به معنای نور و گرافی به معنای نگارش تشکیل شده که در مجموع مفهوم ثبت با استفاده از نور را تداعی می‌کنند. امروزه دوربین‌های دیجیتال عکاسی کار را برای ما بسیار ساده کرده‌اند و هزاران عکس را می‌توان در فضایی بسیار کم‌حجم ذخیره کرد. عکاسی دیجیتال ممکن است در ابتدا کمی مشکل به نظر برسد. دکمه‌های کنترل تنظیمات روی دوربین، گزینه‌های شخصی سازی و اصطلاحات مربوط به عکاسی ممکن است شما را سردرگم کند.


اگر برای اولین بار یک دوربین عکاسی خریده‌اید یا قصد دارید عکاسی موبایل را به تازگی شروع کنید، احتمالا با این سوال روبرو هستید که باید از کجا آغاز کرد. گاهی اوقات سخت‌ترین بخش شروع کردن یک فعالیت جدید ورود به آن است.

به عنوان یک عکاس نکات مهمی وجود دارد که باید بدانید؛ فرقی نمی‌کند که یک عکاس متخصص باشید یا عکاس تازه کار. این نکات و درس‌های ساده اما کلیدی، نه تنها شما را متمایز می‌کند، بلکه به شما در رشد هنری و حرفه‌ای عکاسی کمک می‌کند. برای هر عکاس تازه کاری لازم است که این درس‌ها و نکات را یاد بگیرد و آن‌ها را تمرین کند. با من همراه باشید تا مهمترین نکات عکاسی را بررسی کنیم.


- تجهیزات عکاسی خود را کاملاً  بشناسید

زمان بگذارید و تمام و کمال لوازم عکاسی خود را بشناسید و درباره آن ها مطالعه کنید و اطلاعات کسب کنید. شما باید بتوانید در هنگام تنظیم فریم مورد نظرتان، تنظیمات دوربین خود را بدون برداشتن چشمتان از چشمی لنز یا همان منظره یاب، تغییر دهید.


- نگران کیفیت دوربین دیجیتال خود نباشید

زمانی که با گروهی همراه می‌شوید تا در کنار هم عکاسی کنید شاید فکر کنید کیفیت و مدل دوربین‌تان شما را از سایر دوستان، عقب می‌اندازد. اما این تفکر صحیح نیست. هر دوربینی قادر است تا تصاویر خیره‌کننده‌ای ثبت کند. البته نباید این حقیقت را انکار کرد که دوربین‌هایی وجود دارند که محدوده‌ی دینامیکی (Dynamic Range) وسیع‌تری در اختیار شما می‌گذارند و سیستم فوکوس خودکار کارآمد‌تری دارند. اما در نهایت این ترکیب‌بندی عکس است که آن را از سایر عکس‌ها متمایز می‌کند؛ این که چه بخشی از منظره‌ی رو به روی خود را در کادر قرار دهید و چه بخشی را حذف کنید کاملاً به تصمیمات شما بستگی دارد نه کیفیت دوربین.


- اعتماد به نفس داشته باشید

مشکل اصلی بسیاری از عکاسان تازه‌کار نداشتن مهارت نیست. حتی نداشتن تجهیزات عکاسی مناسب هم معمولا مشکل آن‌ها نیست. مشکل اصلی اغلب عکاسان تازه‌کار بحران اعتماد به نفس است. مهم‌ترین کاری که باید انجام دهید این است که بیشتر عکس بگیرید و زمان بیشتری را برای عکاسی اختصاص دهید. بهترین روش برای بالا بردن اعتماد به نفس در عکاسی این است که هر روز عکاسی کنید. با این کار در آن واحد مهارت عکاسی خود را هم بالاتر می‌برید. درست است که شاید نتوانید خود را در تمام موقعیت‌هایی قرار دهید که یک عکاس ممکن است با آن‌ها روبرو شود، ولی در هر حال هر چه بیشتر انواع مختلف عکاسی را با سوژه‌های مختلف تمرین کنید، عکاس بهتری خواهید شد.


- خود را از قبل برای عکاسی آماده کنید

این یک راز بزرگ است! شاید در ویدیوهای آموزش عکاسی دیده باشید که عکاس ناگهان از خودرو پیاده می‌شود و عکس‌هایی باورنکردنی می‌گیرد. ولی در دنیای واقعی اوضاع این گونه نیست. در موارد بسیار نادری عکاسان به صورت اتفاقی به یک لحظه یا سوژه‌ی فوق‌العاده می‌رسند. گاهی اوقات حتی ابزاری به سادگی اپلیکیشن نقشه‌های گوگل (Google Maps) می‌تواند به شما کمک کند منطقه‌ای را که قصد دارید در آن عکاسی کنید از بالا زیر نظر بگیرید یا حتی در برخی موارد به صورت مجازی در آن بگردید.

اگر قصد دارید در زمان مشخصی از روز یا شب عکاسی کنید، می‌توانید از اپلیکیشنی مانند Photographer’s Ephemeris کمک بگیرید که محل دقیق خورشید، ماه و سایر اجرام سماوی را در یک زمان و مکان دقیق برای شما محاسبه می‌کند.


- بهترین و مناسب‌ترین حالت عکاسی را انتخاب کنید

حالت‌های مختلف عکاسی که در دوربین‌های گوناگون وجود دارند، برای عکاسی سریع، بهترین گزینه‌ها هستند اما اگر می‌خواهید عکس‌های خلاقانه‌تری بگیرید باید از حالت‌های نیمه اتوماتیک و پیشرفته‌تر دوربین استفاده کنید. حالت تقدم دیافراگم (که در دوربین‌ها باعلامت اختصاری A  یا AV مشخص می‌شود) برای زمانی که می‌خواهید میزان عمق میدان را کنترل کنید بسیار مناسب است. در این حالت می‌توانید میزان عمق میدان را تنظیم و کنترل کنید و عکس‌های پرتره، منظره و ماکروی بی‌نظیری خلق کنید.


- نور در عکاسی مبتدی را بشناسید و درک کنید

بعضی عکاسان فقط در نور طبیعی عکاسی می‌کنند، درحالی که دسته‌ای دیگر، فقط با استفاده از نورهای مصنوعی و دست ساز عکسبرداری می‌کنند. با این وجود عکاسانی هم هستند که با استفاده از هر دو نوع نور (نور طبیعی و مصنوعی) کار خود را انجام می‌دهند و به این طریق کارهای شگفت انگیزی انجام می‌دهند. در مورد اولویت قائل شدن بین استفاده از این دو نوع نور، هیچ پاسخ درست یا غلطی وجود ندارد، اما مهم این است که بدانیم چگونه در هر دو نوع نور، عکاسی کنیم. دانستن این نکته ممکن است تنها چیزی باشد که بین شما و عکس رویایی‌تان قرار دارد.


- به صدای شاتر دقت کنید

دلایل متعددی باعث می شوند تا نتیجه‌ی کار، تار به نظر برسد؛ مثل فوکوس نکردن در نقطه‌ی صحیح. اما آن چیزی که تفاوت عمده‌ای ایجاد می‌کند و تاثیر زیادی در شارپنس عکس‌ها دارد، انتخاب سرعت شاتر است که این مقدار باید با فاصله‌ی کانونی متناسب باشد. بنبراین سرعت شاتری معادل ۱/۵۰sec برای لنز ۵۰ میلی‌متری، عکس هایی واضح به ثبت می‌رساند. نیازی نیست که هنگام تمرکز بر سوژه و عکاسی، دائما سرعت شاتر را چک کنید. کافی است به دقت گوش دهید. اگر هم صدای باز‌شدن و هم بسته‌شدن شاتر را به راحتی می‌شنوید، احتمال اینکه عکس‌هایتان تار شوند، زیاد است.


- از اشتباهات خود نترسید

حتی عکاسان بزرگ و خلاق هم یک‌شبه به این جا نرسیده‌اند؛ بسیار تلاش کرده‌اند و قطعاً در این راه اشتباهات زیادی مرتکب شده‌اند، با دیدن تصاویر خیلی تاریک یا خیلی روشنی که انداخته‌اند، از عکاسی دلسرد شده و با گرفتن عکس‌های خوب، حسابی ذوق‌زده شده‌اند. پس، از اشتباهاتتان نترسید و از آنها درس بگیرید و بدانید عکاسان بزرگ جهان نیز اشتباهات ناشیانه‌ای داشته‌اند.


- پیش از هر چیز به پس‌زمینه‌ی سوژه، توجه کنید

فرقی نمی‌کند که سوژه‌ی شما چقدر جذاب و چشمگیر باشد، اگر پس‌زمینه‌ی مناسبی برای آن انتخاب نکنید، نتیجه‌ی کار چندان رضایت‌بخش نخواهد بود. پس دقت کنید که المان‌های روشن و رنگی موجود در پس زمینه، بیشتر از سوژه‌ی اصلی،  توجه مخاطب را جلب نکنند.

معرفی دوربین عکاسی


دوربین عکاسی ابزاری برای ثبت تصویر بر روی فیلم است. برای شروع عکاسی آشنایی با ساختمان و اجزای دوربین ضروری است.

دوربین عکاسی از یک اتاقک تاریک تشکیل شده که بر جدارهای آن یک عدسی محدب با فاصله کانونی ثابت قرار دارد. در جدار مقابل این عدسی فیلم و بین فیلم و عدسی دیافراگم وجود دارد. علاوه بر این دوربین به دستگاه تنظیم فاصله (مسافت‌یاب نوری)، شاتر یا بندان، نورسنج (طیف‌سنج نوری) و منظره یاب مجهز است.

اجزای تشکیل دهنده دوربین عکاسی به شرح زیر هستند. ذکر این نکته ضروری است که اجزای معرفی شده بسیار کلی هستند و ممکن است در برخی مدل دوربین ها دیده نشوند یا به گونه ای متفاوت ظاهر شوند.

بدنه: بدنه اصلی دوربین است که اجزای دیگر به آن متصل می شوند. درواقع بدنه تمام آن بخشی است که در دست شما به عنوان عکاس قرار می گیرد. 


بدنه دوربین

 

 لنز: از اجزای اصلی یک دوربین بوده و به مجموعه ای از عدسی ها که با کارایی های متمایز و آرایش منحصر بفرد کنار هم قرار میگیرند لنز گفته می شود. دوربین های عکاسی بدون لنز نیز مانند Pin Hole Camera مورد استفاده قرار می گیرد.


 شاتر: شاتر نیز یکی دیگر از اجزاء مهم دوربین است. شاتر عبارت است از پرده ای فلزی ( و یا پارچه ای ) که جلوی فیلم یا حسگر قرار گرفته و مانع رسیدن نور به فیلم یا حسگر میشود مگر زمانیکه عکاس دکمه شاتر را میفشارد تا عکاسی کند. در این زمان، آینه بالا میرود، شاتر باز میشود و نور به فیلم یا حسگر میرسد . مدت زمانیکه شاتر از جلوی حسگر کنار میرود تا نور به حسگر برسد بیانگر سرعت عکاسی است. مثلا اگر سرعت را روی 1000 ( 1000/1 ثانیه ) قرار دهیم ، شاتر برای 1000/1 ثانیه از جلوی حسگر کنار میرود تا نور به حسگر برسد. هرچه نور محیط کمتر باشد بایستی این زمان طولانیتر شود و بالعکس. در واقع مدت زمانیکه نور به حسگر میرسد توسط شاتر  و میزان نوری که به حسگر میرسد توسط دیافراگم تعیین میشود.



لنز دوربین


دیافراگم: در داخل لنز دریچه ای بنام دیافراگم قرار دارد که عملکردی همانند مردمک چشم دارد و با کم و زیاد شدن قطر آن، میزان نور ورودی به دوربین تنظیم می شود.

صفحه حساس به نور: صفحه ای که تصویر سوژه روی آن تشکیل می شود و معمولا در نقاط انتهایی بدنه و در کانون لنز قرار می گیرد. در عکاسی آنالوگ، فیلم عکاسی و در دیجیتال، سنسور (CCD یا CMOS) نقش این صفحه را ایفا می کند. بر اساس اندازه این صفحه، دوربین ها به سه دسته عمومی قطع کوچک، قطع متوسط و قطع بزرگ تقسیم می شوند. دوربین های معمولی از دسته دوربین های قطع کوچک هستند.

صفحه حساس به نور

 Back: در بعضی از دوربین ها مانند برخی از دوربین های قطع متوسط یا قطع بزرگ، صفحه حساس در بخشی مجزا از بدنه دوربین قرار می گیرد که Back نامیده شده و امکانات ویژه ای را در اختیار عکاس قرار می دهد.



منظره یاب: به بخشی از دوربین اطلاق می شود که عکاس می تواند منظره ای را که توسط لنز به سمت آن نشانه رفته، در آن ببیند. منظره یاب در اکثر اوقات جهت انتخاب کادر دلخواه و واضح سازی به کار می رود. 


back